Skip to main content
 

Tajik forsvarer og forklarer innleieforbudet

21. januar 2022

– Arbeidsfolk skal slippe å stå med lua i hånda, skriver arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) i en kronikk i VG, der hun forsvarer og forklarer hvorfor regjeringen foreslår innleieforbud i byggenæringen i Oslo-området.

Fagforeningene er positive til innleieforbud, men arbeidsgiverne er kritiske. Arbeidsministeren avviser kritikken. – Seriøse aktører vil tilpasse seg innstrammingene i byggebransjen, sier Tajik til Klassekampen.

 Kronikk: Arbeidsfolk skal slippe å stå med lua i hånda

– Å være innleid arbeidstager betyr mye for hva slags liv du kan leve. Kan du planlegge for fremtiden, få boliglån, slippe å være på tå hev hele tida? Et arbeidsliv med mye innleie påvirker også maktbalansen mellom de ansatte og ledelsen, og gjør arbeidet mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet vanskeligere, skriver arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik. Les hele kronikken: Arbeidsfolk skal slippe å stå med lua i hånda (VG, 19.01.22)


Seriøse aktører vil tilpasse seg innstrammingene i byggebransjen, mener arbeidsministeren.

Arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) avviser kritikken av regjeringens innstramminger i byggebransjen, og sier de vil være lette å tilpasse seg for seriøse aktører.

– Selv om vi foreslår en tydelig innstramming, vil det fortsatt være fleksibilitet i lovverket, som de seriøse virksomhetene vil kunne benytte seg av. De med høy andel innleide derimot kommer til å slite. Og det er hele poenget, sier Tajik til Klassekampen.

 Les hele saken: Seriøse aktører vil tilpasse seg innstrammingene i byggebransjen, mener arbeidsministeren (FriFagbevegelse, 21.01.22)

 
Nyhet

Mer om tema