Skip to main content
 

Debatt innleieforbud: – Korstog mot bemanningsbransjen. Er det virkelig «vanlige folk» de hjelper?

11. februar 2022

– Under dekke av å skulle hjelpe de som ikke har fast jobb, foreslår arbeidsminister Hadia Tajik ekstreme tiltak som vil skape «løsarbeidere» av ansatte som hadde det langt tryggere i en bemanningsbedrift, skriver Anne Cecilie Kaltenborn, adm. dir i NHO Service og Handel.

Utdrag fra innlegget:

– Både LO's mektige Fellesforbundet, og arbeidsminister Tajik, har som mål «faste, hele stillinger». Ingen – absolutt ingen – er uenig i at det er målet.

– Det bør være åpenbart at å være fast ansatt hos en entreprenør med variabel arbeidsmengde ikke automatisk er tryggere enn å være fast ansatt i en bemanningsbedrift.

– At både offentlige og private har variabel arbeidsmengde, er ikke et sykdomstegn på et samfunn. Men å ikke anerkjenne det, er et dårlig tegn. Som fast ansatt i et bemanningsforetak er det mange som opplever å kunne gå fra prosjekt til prosjekt uten permittering. Man ivaretar sine rettigheter – med lav risiko for oppsigelse.

Les hele innlegget: Korstog mot bemanningsbransjen. Er det virkelig «vanlige folk» de hjelper? (Dagens Perspektiv, 11.02.22)

 
Nyhet