Skip to main content
 

Bemanningsbransjen må begrenses raskere, krever Fellesforbundet. Vil ikke vente på et langvarig lovarbeid

13. oktober 2021

Regjeringen Støre vil starte lovarbeid for å begrense bemanningsbransjens omfang og rolle. Det må skje samtidig som det kommer forskrifter, mener Fellesforbundet.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet skriver i regjeringsplattformen at det skal settes i gang et arbeid for å begrense bemanningsbransjens omfang og rolle. I tillegg skal den generelle adgangen til midlertidig ansettelser fjernes.

Fellesforbundet mener den nye regjeringen kan handle raskt ved å bruke forskrifter, men også gjøre større endringer på sikt ved å endre loven. Det ene utelukker ikke det andre, mener Steinar Krogstad, nestleder i Fellesforbundet.

Rødts Mímir Kristjánsson foreslo tirsdag formiddag forbud mot bemanningsbyråer i offentlig sektor og fjerning av den generelle adgangen til midlertidige ansettelser.

– Det er ikke slik at du kan endre loven med et benkeforslag i Stortinget. Det er en ganske omstendelig prosess, sier Steinar Krogstad.

Les hele saken: Bemanningsbransjen må begrenses raskere, krever Fellesforbundet. Vil ikke vente på et langvarig lovarbeid (FriFagbevegelse, 13.10.21)

 
Nyhet