Skip to main content
 

Åtte av ti bemanningsansatte vil heller jobbe i innleiebedrift: – Nå må arbeidsgiverne i byggebransjen ta ansvar

16. mai 2022

Nå er det bare et spørsmål om tid før et forbud mot bemanningsbransjen på byggeplasser i Oslo-området blir innført. Byggebransjen og tillitsvalgte må jobbe for at bemanningsansatte får fagkunnskapen som trengs, mener fagforening.

Joachim Espe og Miroslaw Bartnik i Bygningsarbeidernes Fagforening i Oslo er godt fornøyd med den nye regjeringas innsats for et forbud mot bemanningsbransjen i deres område. Begge sier de har sett hvor mye elendighet denne løse tilknytningen til arbeidslivet fører med seg.   

De erfarer at medlemmene i bemanningsbyråene konstant har problemer som de trenger hjelp til å løse. Disse utenlandske medlemmene utgjør bare ti prosent av avdelingen, men står for anslagsvis 95 prosent av saksbehandlernes arbeidsmengde.

Espe forklarer det med dårlig fungerende klubber i bemanningsbyråene, slik at selv småsaker som burde vært løst på plassen, havner hos dem.

Les hele saken: Åtte av ti bemanningsansatte vil heller jobbe i innleiebedrift: – Nå må arbeidsgiverne i byggebransjen ta ansvar (FriFagbevegelse, 16.05.22)

 
Nyhet