Skip to main content
 

Debatt innleieforbud: – Bemanningsbransjen har vist over flere år at de ikke respekterer den norske modellen

04. februar 2022

– Forbud mot innleie fra bemanningsbyråer i Oslofjord-området er et modig forslag fra regjeringen. Med tanke på hva som har skjedd i bransjen de siste årene kan en si at det er et nødvendig steg på veien til et mer seriøst arbeidsliv, skriver Miroslaw Bartnik, organisasjonsarbeider i Fellesforbundet avd 600.

Utdrag fra innlegget:

Bemanningsbyråer skulle dekke behov ved manglene arbeidskraft i perioder med produksjonstopper. Økt fleksibilitet for bedrifter i et arbeidsmarked med behov for arbeidskraft. Det var en fin tanke, men fungerte ikke helt som det skulle.

Det kunne lett bli en hel bok hvis jeg skulle fortelle hvert tilfelle av lønnstyveri, brudd på loven, lønnsdumping og useriøsitet jeg har møtt i Norge.

Våre medlemmer og andre utenlandske arbeidskamerater på byggeplassene er lei av disse forholdene. De vil behandles som andre i arbeidslivet. De vil være fast ansatt med like, reelle, rettigheter.

Les hele innlegget: Bemanningsbransjen har vist over flere år at de ikke respekterer den norske modellen (FriFagbevegelse, 04.02.22)

 
Nyhet