Skip to main content
 

Vil ha godkjenningsordning for bilvask for å hjelpe de seriøse i bransjen

30. november 2020

De siste årene har det vært mange nyhetsoppslag om lovløse tilstander i bilpleiebransjen.  – Bransjen ber om en godkjenningsordning for dem som er på rett side og gjør det i henhold til lover og regler. Da er det bare for politikken å sette i gang og gjøre det, sier Jonas Gahr Støre. Arbeiderpartiet mener regjeringen har en altfor avslappet holdning til den svarte økonomien i bilvaskbransjen.

Dagbladet har skrevet mange saker om i bilpleiebransjen: Det er livredde polske ansatte, slaver, uverdige boforhold med utedo midt i bilvaskehallen og etterforskning av organisert kriminalitet.

Ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse viser at svart omsetning innen bilvask kan beregnes til mellom 114 og 167 millioner i året.

Derfor gikk Treparts bransjeprogram for bilbransjen sammen i september og sendte inn forslag til en ny godkjenningsordning for bilvask. Forslaget er undertegnet av Fellesforbundet, Norges Bilbransjeforbund, Virke, Vegdirektoratet, Arbeidsgiverforeningen Spekter og Arbeidstilsynet. Med andre ord: Alle partene i arbeidslivet.

Virke hadde et håp om at det skulle ligge penger til en slik ordning i årets statsbudsjett, men slik gikk det ikke.

Les hele saken: Refser Erna: – Hun gjør ingenting (Børsen Dagbladet, 30.11.20)

 
Nyhet