Skip to main content
 

– Ny godkjenningsordning i bilbransjen vil gi ryddigere forhold

22. februar 2022

– Nå blir det enklere å synliggjøre de seriøse aktørene, enklere å kontrollere virksomheter og ikke minst det blir ulovlig å kjøpe slike tjenester fra bedrifter som ikke er godkjent. Ordningen vil redusere svart arbeid, bedre HMS-forhold for ansatte og lovlige arbeidsforhold, sier Heidi Christine Lund, fagsjef HMS og kvalitet i Norges Bilbransjeforbund (NBF).

Arbeidet med godkjenningsordningen for manuell bilvask, hjulskift og dekkhotell har foregått over lang tid. Nå er den på plass med virkning fra 1. juli.

NBF er veldig fornøyde med at denne forskriften endelig er kunngjort. Godkjenningsordningen vil være et bidrag i å redusere arbeidslivskriminalitet, som svart økonomi og bedre arbeidsforholdene både i den seriøse og mindre seriøse delen av bransjen.

– Godkjenningsordningen vil være til en stor fordel for den seriøse delen av bransjen, nå vil det bli mye lettere å vite om underleverandøren for eksempel klargjøring av bilene driver lovlig. I tillegg blir konkurransen fra useriøse og ulovlige aktører mindre, nå blir det enklere å konkurrere på like vilkår. Det er dyrt å drive lovlig. Og nå vil det bli vanskeligere for useriøse å etablere seg, sier Lund.

Les hele saken: Ny godkjenningsordning vil gi ryddigere forhold (Norges Bilbransjeforbund, 22.02.22)

 
Nyhet