Skip to main content
 

Støre og Slagsvold Vedum signaliserer å innføre «Norgesmodellen»

08. oktober 2021

Det offentlige kjøper for rundt 600 milliarder i året. Pengebruken skal følges opp med strengere krav. Det ser ut til at regjeringsforhandlingene mellom Ap og Sp i Hurdal vil resultere i at «Norgesmodellen» innføres. En plan for et mer ryddig og seriøst arbeidsliv.

Det var i 2014 Skiensmodellen så dagens lys. Senere har både Oslomodellen, Rogalandsmodellen, Nordlandsmodellen og Viken-modellen sett dagens lys.

– «Norgesmodellen» er et godt virkemiddel for ryddige og ordnede arbeidsforhold. Vi skal ta det beste fra de mange lokale modellene, og sette det sammen til noe som kan virke over hele landet, sier Jonas Gahr Støre til FriFagbevegelse.

Målet med å innføre en slik modell er å sikre tryggere ansettelsesforhold, at arbeidstakerne får en faktisk og reell lønn å leve av, mindre bruk av innleie og en tryggere arbeidsplass for alle. Dette gir igjen utsikter til bedre rekruttering til ulike bransjer.

Les hele saken: Det offentlige kjøper for rundt 600 milliarder i året. Pengebruken skal følges opp med strengere krav (FriFagbevegelse, 08.10.21)

 
Nyhet