Skip to main content
 

Renhold og a-krim: I år kan renholdernes arbeidsplasser vente seg besøk av Arbeidstilsynet

28. mars 2022

I løpet av de tre siste årene har Arbeidstilsynet kun hatt ett tilsyn ute på en renholdsbedrift. I år er renholdsbransjen på tilsynets prioriteringsliste.

– Det er bra. Når de sier at de vil prioriter renhold, kan vi ikke annet enn å applaudere det. Men nå må de ut til bedriftene. Det hjelper ikke å bare si at de skal prioritere renhold. Vi kommer til å følge nøye med, sier Brede Edvardsen, nestleder i Arbeidsmandsforbundet.

– Det er vedtatt mange tiltak for renholdsbransjen. Det er Arbeidstilsynet som har tilsyn med alle disse tiltakene. Og hvis ikke tilsynet dukker opp ute, da vil tiltakene slutte å virke. Da er det fritt fram for å være useriøs, uten at det får noen som helst konsekvenser, sier Edvardsen.

I år vil Arbeidstilsynet særlig rette innsatsen mot useriøse og uanstendige arbeidsvilkår i de åtte bransjene der deler av tariffavtalen er allmenngjorte – altså bransjer hvor det er minstelønn - for å sikre at arbeidstakerne får den lønnen de skal ha.

Les hele saken: Renhold og arbeidslivskriminalitet. I år kan renholdernes arbeidsplasser vente seg besøk av Arbeidstilsynet (FriFagbevegelse, 28.03.22)

 
Nyhet