Skip to main content
 

Renhold: Har allmenngjøring hatt effekt på lønn og arbeidstid?

31. august 2018

Ja. Men – ikke alle får tilleggene de har krav på, presset øker og stillingene reduseres. Det viser en fersk Fafo-rapport, som skal presenteres på Østforum seminar 18. september. Seminarprogram og påmeldingsinfo annonseres om kort tid

 

 

Renholdsbransjen: En av tre får ikke tillegg de har krav på

I 2011 ble deler av renholdsoverenskomsten allmenngjort. Har allmenngjøringen ført til høyere lønnsnivå i renholdsbransjen? Ja. Men. Det er ikke bare timelønnen som er allmenngjort. Tillegget for å jobbe mellom klokken 21:00 og 06:00 gjelder også for alle. En av tre får det ikke, viser Fafos undersøkelse, som er utført på oppdrag fra treparts bransjeprogrammet og Arbeidstilsynet.

– Sannsynligheten for å ikke få betalt mellom oppdrag øker hvis du ikke er født i Norge. Sannsynligheten for å få betalt øker med tariffavtale, fortalte Fafo-forskeren Rolf K. Andersen da han og Sissel C. Trygstad presenterte rapporten under Arendalsuka.

Fafo har fulgt renholdsbransjen tett siden 2011, og rapporten «Renholdsbransjen sett nedenfra» er den fjerde rapporten forskningsstiftelsen har laget om tilstanden i bransjen. Les hele saken (FriFagbevegelse, 31.08.18)

Lenke til de fire rapportene finner du nedenfor

 
Nyhet