Skip to main content
 

Fellesforbundet mener: – Inntektssikring for de som rammes av stengte grenser

22. februar 2021

Arbeidstakere som skatter til og arbeider i Norge og som helt ufrivillig har havnet i en situasjon hvor de blir utestengt fra jobb, skal ikke miste inntekten, mener Fellesforbundet.

I slutten av januar mistet mange arbeidstakere igjen inntekten over natta. Og myndighetene svikter både arbeidstakere og arbeidsgivere – regjeringen har så langt ingen klare svar på hvilke regler og inntektssikringsordninger som gjelder.

Dette rammer blant annet mange av Fellesforbundets medlemmer, som grensependlere langs svenskegrensa og andre pendlere fra EØS-området.

Så langt er det ikke klarlagt fra myndighetenes side verken om eller hvordan inntektstapet skal kompenseres eller hvilke ytelser arbeidstakerne har krav på i denne helt spesielle situasjonen.

Dessverre har vi en regjering som vender det blinde øyet til og lar arbeidsfolk seile sin egen sjø.

De tre rødgrønne partiene Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet har i Stortinget fulgt opp Fellesforbundets forslag, og fremmet følgende forslag:

Stortinget ber regjeringen sikre at grensependlere som nå ikke kan reise inn i landet for å jobbe på grunn av stengte grenser, blir omfattet av ordninger som sikrer økonomisk kompensasjon.

I Stortinget 18. februar ble forslaget stemt ned av regjeringspartiene og Frp.

Les hele: Fellesforbundet mener: Inntektssikring for de som rammes av stengte grenser (Fellesforbundet, 22.2.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet

Mer om tema