Skip to main content
 

EU åpner sak mot Danmarks turbusskabotasje

27. april 2023

EU-kommisjonen har åpnet sak mot Danmark, basert på de danske begrensningene på kabotasjevirksomhet blant utenlandske turbusser. Dette kan gjøre det vanskeligere å innføre nødvendige kabotasjebegrensninger i Norge, skriver NHO Transport.

I 2019 innførte Danmark en regel om at turbusser fra andre land i EU og EØS kun kunne ta kabotasjeoppdrag i en uke før de måtte forlate landet. Deretter må det gå minst 30 dager før de tar på seg et nytt oppdrag i landet.

EU-kommisjonen har tidligere bedt Danmark om en redegjørelse for disse begrensningene, og Danmark har stått hardt i sitt svar. Nå har kommisjonen åpnet formell sak mot landet.

– Dagens norske regjering har stadig hevdet at de vil se an EUs reaksjon på de danske begrensningene før man innfører tilsvarende eller lignende regler i Norge. Vi frykter at regjeringen nå vil bruke enda lenger tid på å innføre forutsigbare regler tilpasset det norske markedet. Det beste ville vært om danske begrensninger ble gjort gjeldende for hele EU- og EØS-området, sier næringspolitisk sjef i NHO Transport, Jofri Lunde.

Nyhet