Skip to main content
 

Debatt: – Equinor driver med sosial dumping

08. oktober 2021

– Norges største energiselskap har i mange år tillatt ulovlig innleie av nøkkelpersonell som driver vedlikehold på plattformer og landanlegg. Equinor har brutalisert norsk arbeidsliv og akseptert sosial dumping. Nå må selskapet rydde opp, skriver Richard Storevik, leder i Fellesforbundet avd.5.

– Når Petroleumstilsynet endelig fikk mandat (fra 1. juli 2020) til å etterse at lovverket etterleves og avdekker dette, så finner de massiv ulovlig innleie på ISO-feltet på Equinor største arbeidsplasser. Funnene var lite overraskende for oss tillitsvalgte - dette har vært et kjent fenomen og tillitsvalgte i ISO-bransjen har advart lenge mot dette.

– I hele den perioden Petroleumstilsynet ikke hadde tilsynsmandat på innleie, så var det likevel én aktør som kunne tatt ansvar og stoppet denne. Seriøse oppdragsgivere kaster jo aktører ut porten på dagen dersom de ikke klarer å dokumentere lovlig drift.

– Hvordan er det overhodet mulig at ulovlig innleie og sosial dumping har gått under radaren til Equinor? spør Storevik.

Les hele debattinnlegget: «Equinor driver med sosial dumping» (FriFagbevegelse, 08.10.21)

 
Nyhet