Skip to main content
 

A-krimsenterne inndro nesten 20 ganger så stort beløp i 2019 som året før

25. mars 2020

I fjor klarte a-krimsenterne å identifisere 67 kriminelle nettverk som utgjorde en trussel mot arbeidslivet. Til sammen var opp mot 600 personer knyttet til disse nettverkene. Det fremgår i en felles årsrapport fra de sju a-krimsentere i Norge: I Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tønsberg og Bodø. Ved alle senterne er politiet, Skatteetaten, NAV og Arbeidstilsynet til stede.

Det er store forskjeller mellom a-krimsenterne. Det minste senteret er i Kristiansand og har 14 medarbeidere, mens det største senteret ligger i Oslo og har 35 ansatte. Det er ingen som er ansatt i a-krimsenterne.

Hedmark og Oppland, Østfold, Møre og Romsdal og Troms og Finnmark har ikke egne sentere. Opposisjonen på Stortinget har gjentatte ganger kritisert regjeringa for ikke å sørge for at det er et a-krimsenter i alle fylker. Selv etter regionreformen er det tre fylker uten. Selv om det ikke er formelle sentere, viser rapporten at det er mer eller mindre formelle samarbeidsforum mot a-krim også i de fylkene som ikke har sentere.

Les hele saken: Arbeidslivskriminalitet: Minst 600 personer knyttet til kriminelle nettverk i arbeidslivet (FriFagbevegelse, 25.03.20)

 
Nyhet