Skip to main content
 

Vil utrede reglene for lønns- og arbeidsforhold i luftfarten

  • 29. januar 2021

Utenlandske flyselskap viser nå tiltakende interesse for det norske markedet, og nye aktører er i ferd med å etablere seg.

– Regjeringen er opptatt av rettferdig og sunn konkurranse mellom aktørene i luftfarten, og vi vil derfor gjennomføre en utredning om reglene for lønns- og arbeidsforhold for flyvende personell og andre rettsregler som påvirker personalrelaterte kostnader, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Det kom frem i en pressemelding som i hovedsak omhandlet tilleggsbevilgninger til norsk luftfart.

–  Luftfart er viktig for næringslivet og folk i hele Norge, og regjeringen ønsker å opprettholde tilbud også i tider med korona og reiserestriksjoner. Nå bevilger vi ytterligere 4 milliarder kroner til tiltak for flyselskap og flyplasser, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Regjeringen bevilger mer enn 7 milliarder til luftfarten i 2021. Midlene går til tiltak for flyplasser og flyselskap, deriblant å bidra med hybridkaptial til Norwegian, støtte til Avinor, kjøpe flyrtuter for å opprettholde flytilbudet, ytterligere støtte til Haugesund Lufthavn.

Les hele pressemeldingen: Regjeringen bevilger mer enn 7 milliarder til luftfarten i 2021 (Samferdselsdepartementet, 29.01.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet