Skip to main content
 

Tømrersjef frykter innleienekt: – Lite, men viktig behov

12. november 2021

Arbeids- og sosialminister Hadia Tajik (Ap) mener at omfanget av innleie er for stort, spesielt i byggebransjen. Det skaper bekymring hos Timberbygg AS i Trondheim. – Å basere seg på å låne arbeidskraft fra andre bedrifter er en fin tanke, men det fungerer ikke godt nok, mener tømrersjef Anders Græsli Øiaas.

Tømrerbedriften har i underkant av 30 ansatte og driver med boligbygging samt rehabilitering. Timberbygg står for omtrent 45.000 produksjonstimer i løpet av et år. Mellom 1000 og 2000 av disse utføres av innleid arbeidskraft, estimerer tørersjef Øiaas.

– Det er et lite, men viktig behov.

Å måtte finne arbeidskraft til produksjonstoppene gjennom samarbeid med andre bedrifter i området, vil ikke fungere så godt som ønsket, ifølge Øiaas.

nina melsomNina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO, mener det er feil å stramme inn på innleie av arbeidskraft nå.

Det kan gå ut over både store og små bedrifter rundt i landet, frykter hun.

– Selv om fast ansettelse er hovedregelen, trenger bedrifter ekstra arbeidskraft i perioder. Med kraftige innstramminger på innleie, er det en fare for at prosjekter forsinkes eller stopper opp og at bedriften taper oppdrag, sier Melsom.

Arbeids- og sosialminister Hadia Tajik påpeker til E24 at loven uansett åpner for å bruke midlertidige ansettelser når virksomhetene trenger å ta unna uforutsigbare og reelle arbeidstopper.

Les hele saken: Tømrersjef frykter innleienekt: – Lite, men viktig behov (E24, 12.11.21)
 

 
Nyhet