Skip to main content
 

Fair Play Bygg slår alarm om a-krim i elektrobransjen

09. april 2021

Fair Play Bygg har sammen med Kirkens Bymisjon, EL og IT Forbundet og Nelfo avdekket et kriminelt nettverk innenfor elektrobransjen. I 2020-årsrappoten til Fair Play Bygg Oslo og Omegn beskrives id-tyveri, svart arbeid, dokumentfalsk, bruk av stråmenn, trusler og vold, grov utnyttelse av arbeidsfolk på grensen til tvangsarbeid. Flere av elektrikerne er fra Romania.

Flere av arbeidstakerne hevder at de har blitt truet. Flere kilder forteller at det er svindlet med dokumentasjon fra Romania. Både for elektrikere som montører og faglige ledere som installatører.

Advokat Anna Marion Persch i Advokatfirmaet Lippestad samarbeider med Fair Play Bygg om saker, for det meste med såkalt pro bono-arbeid, det vil si uten betaling. Hun mener ressursene til å bekjempe a-krim må økes betydelig.

Daglig leder Jan Jamessen i Nelfo Oslo og omegn og Kai-Otto Helmersen i Elektromontørenes forening (EMF) Oslo og Akershus tar til orde for forbud mot bemanningsbransjen, krav til praktisk prøve ved godkjenning av fagutdanning fra andre land og sterkere krav til borettslag og sameier når de skal foreta vedlikehold og rehabiliterin

Les hele saken: Fair Play Bygg Oslo og Omegn-rapport slår alarm om elektrobransjen. – Nå er det «vill vest»-tilstander også i elektro, sier Kai-Otto Helmersen i EMF (FriFagbevegelse, 09.04.21)

Årsrapporten 2020 presenteres på Fair Play Byggs årskonferanse 2021 som direktestrømmes 14. april fra kl 14.00-18.00. Les konferanseprogrammet

 

 
Nyhet