Skip to main content
 

Regjeringen pålegges å stramme inn på innleie av arbeidskraft

20. mars 2018

Den 15. mars behandlet Stortinget arbeids- og sosialkomiteens innstilling om adgangen til bruk av midlertidige ansettelser og innleie fra bemanningsforetak. Resultatet ble at Stortingsflertallet pålegger regjeringen å stramme kraftig inn på reglene for innleie av arbeidskraft. Les noen av sakene og reaksjonene her

Uken før Stortingets behandling, var det både politisk streik og debatter. Se Bemanningsbransjen - debatt og ny streik

 

 

 

Regjeringen pålegges å stramme inn på innleie av arbeidskraft

trude tinnlundArbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) må allerede før sommeren legge fram et forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. LO-sekretær Trude Tinnlund er svært fornøyd, og mener vedtaket er et viktig skritt i retning av et mer seriøst arbeidsliv. – Hauglie har selv uttalt at hun vil rydde opp i slavelignende forhold i bemanningsbransjen. Nå må hun levere, sier Tinnlund. Les hele saken (bygg.no, 15.03.18)

 

Innleieregler som sikrer norsk konkurransekraft

nina melsomNHO er glade for at Stortinget falt ned på en løsning som ikke innebærer et forbud. – Det er mange bransjer som er avhengige av innleie, og vi mener det er viktig å få et regelverk som ikke begrenser norske bedrifters konkurransekraft. Regelverket må samtidig løse de utfordringene vi har sett, særlig innen bygg- og anleggsbransjen, sier Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO. Les hele saken (NHO, 15.03.18)

 

 

Nå må bemanningsbyårene begrenses

De fem partiene som ikke sitter i regjering samlet seg torsdag kveld om å kreve lovendringer som skal begrense bruken av bemanningsbyråer. Ap-nestleder Hadia Tajik mener regjeringen før stortingsvalget brukte en tøff språkbruk mot bemanningsbransjen, men at den ikke følger opp dette etter valget. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie er helt uenig i kritikken. Les hele saken (FriFagbevegelse, 15.03.18)

 

Arbeidsmiljøloven: Nederlag for regjeringen i Stortinget

elin oerjasaeter– I debatten virket regjeringspartiene litt verdensfjerne. De synger fortsatt vakre sanger om de med «hull i CV-en», og at det er av hensyn til dem arbeidsmiljøloven ikke bør strammes inn. Men innleieproblematikken i bygg i Oslo handler først og fremst om EØS-innvandrere. Forholdene er uoversiktlige og sosial dumping er utbredt, skriver Elin Ørjasæter. Les hele saken (Arbeidsnytt, 15.03.18)

 


Stortinget gir regjeringen nidagers-bestilling om bemanningsbyråer

Et forslag fra Arbeiderpartiet om mulige tiltak mot skadelig innleie av arbeidskraft, fikk torsdag flertall i Stortinget. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) blir pålagt å gjennomføre en rekke vurderinger i kampen mot sosial dumping og såkalte nulltimerskontrakter som bemanningsselskaper opererer med. Les hele saken (ABC Nyheter, 15.03.18)

 

 

 

 

%MCEPASTEBIN%
 
Nyhet