Skip to main content
 

Misforsto hverandre ofte, og startet norskkurs på jobben

09. oktober 2023

Med 29 nasjonaliteter under samme fabrikktak kan det oppstå misforståelser, og Ruban og kollegaene misforsto hverandre ofte. Det vil de nå få slutt på.

Rajaruban Poorananandasivam, kalt Ruban, er produksjonsleder ved limprodusenten Dynea i Lillestrøm. Nå får han og andre kolleger uten norsk som morsmål norskopplæring i bedriften.

Arbeidsgivere i kjemisk industri skal legge til rette for de ansattes behov for mer kompetanse. Det ble Industri Energi og Norsk Industri enige om i fjorårets tarifforhandlinger.

Selv om ikke finansieringa er helt i boks, tok bedriften stafettpinnen videre og legger til rette for opplæring i norsk. 

– Ved å øke forståelsen av det de må lese kan vi unngå feilproduksjon. Men det sosiale og det å kunne kommunisere med kolleger vil ikke minst også være en faktor som gjør dette til noe vi vil bruke tid på, forteller HR-manager Anne Aasveen i Dynea.

Flere av dem som er med på kurset er ufaglærte. Bedre norskkunnskap gir også større sjans for å ta fagbrev. Det er både viktig for den enkelte, og et ønsket kompetanseløft for bedriften.

Nyhet