Skip to main content
 

Kommentar Norgesmodellen: – Et alvorstynget dilemma søker sin løsning

  • 03. juni 2022

– Interessen for å få de useriøse ut av det offentlige anskaffelsesmarkedet er påtagelig og sterk. Men det er et dilemma. Når blir kravene i den kommende Norgesmodellen så omfattende i innhold og til oppdragsgivers oppfølging at små og mellomstore bedrifter, blant disse nystartede, rett og slett gir opp? spør Lennart Hovland.

– Hvis grunnfjellet i norsk næringsliv får enda flere sprekker, tapes arbeidsplasser og det offentliges kostnader øker på grunn av mangel på konkurranse. Vi trenger en balanse her – mellom effektive tiltak mot useriøse og levelige krav som gjør at alle småbedriftene flokker seg rundt offentlige anbud.

– Med enda flere krav som det rimeligvis skal leves opp til – i det aller bestes hensikt – blir tilværelsen lett enda mer krevende. Og det er da risikoen øker for at små og mellomstore gir opp det offentlige. Eller at man får offentlige oppdrag på andre måter. Kanskje har heller ikke oppdragsgiver åpenbar kapasitet til å følge opp, kanskje kjenner man hverandre lokalt såpass at ting ordner seg …

Les hele kommentaren: Et alvorstynget dilemma søker sin løsning (Anbud365, 03.06.22)

 
Nyhet