Skip to main content
 

Fiskemottak i Vesterålen: – Uten sesongarbeidere fra utlandet hadde ikke dette gått

06. februar 2021

80 prosent av årsvolumet av fisk inn til bedriften kommer i vintersesongen. – Vi kan ikke ha fast ansatte til å ta dette. Vi må bemanne opp. Det har vært vanskelig å få nordmenn til å jobbe i tre-fire måneder med uregelmessig arbeidstid. Uten sesongarbeidere fra utlandet hadde ikke dette gått, sier daglig leder Arne E. Karlsen i Gunnar Klo AS.

Arbeiderne må stille når fisken kommer inn, uansett når på døgnet. Den kan ikke vente. Om kvelden den dagen Aftenposten er på besøk, venter de inn en båt med noen tonn fisk.

Da er det alle mann og kvinner i hektisk arbeid på mottaket.

Det rumenske kjæresteparet Drugá Ciprian (41) og Geta Romanescu (43) flytter rundt i Europa der det er arbeid. Etter 5000 kilometer i bilen kom de 15. desember til Myre i Vesterålen. Her skal de jobbe tre måneder under vinterfisket på mottaket hos Gunnar Klo AS.

De er begge opprinnelig fra Romania. Romanescu kommer fra jobb på slakteri i Nederland. Ciprian har jobbet hos Fiat i Italia og som sjåfør i Tyskland. Før det jobbet han i Romania. For ham er det sesong nummer to i Norge, mens det for henne er tredje sesong i vinterfisket.

Les hele saken: Kjæresteparet kjørte 5000 km for å jobbe i Vesterålen (E24, 06.02.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet