Skip to main content
 

Erik ønsker forbud mot å leie inn arbeidskraft: – Så snart de er ferdige, blir de sagt opp

22. august 2022

Erik Torkelsen, klubbleder på Ringnes, ønsker et forbud mot innleie. Han ser at mange av de innleide til hans bedrift blir dårlig behandlet av bemanningsbyrået.

Han vil på ingen måte framheve sin egen bedrift som noen versting, men de bruker bemanningsbyråer når de trenger folk til å fylle produksjonen. Torkelsen mener at det er for lav grunnbemanning. Han gleder seg til at det kommer innstramminger i bemanningsbransjen.

I Stortinget ligger det nå flere forslag om at det skal bli vanskeligere å leie inn fra bemanningsbyrå. Ett av forslagene er det ikke lenger skal være mulig å leie inn personell hvis det oppstår et midlertidig behov, uten at en har avtalt dette med de tillitsvalgte.

Anne Berit Aker Hansen, forbundsleder i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) ønsker innstrammingene velkommen. I matindustrien er det rundt sju prosent innleie og underentrepriser.

Bedriftene skylder på at det er sesongvariasjoner, men Aker Hansen kjøper ikke den forklaringen.

– Se på iskremfabrikkene. De har store sesongsvingninger. Men for eksempel på Hennig Olsens fabrikk i Kristiansand bruker de ikke innleid arbeidskraft i det hele tatt, sier NNN-lederen.

Les hele saken: Erik ønsker forbud mot å leie inn arbeidskraft: – Så snart de er ferdige, blir de sagt opp (FriFagbevegelse, 19.08.22)

 
Nyhet