Skip to main content
 

Debatt innleieforbud: LO og Fellesforbundet kjenner seg ikke igjen i Ørjasæter sin virkelighetsbeskrivelse

03. april 2022

Forbud mot innleie fra bemanningsforetak til byggeplasser i Oslo-området er et hardt svingslag i feil retning, hevder Elin Ørjasæter i Nettavisen 26. mars.

– Hovedargumentet hennes er at vikarbyråene skal ha skjerpet seg de siste årene, og at problemene med sosial dumping og nulltimers-kontrakter derfor er tilbakelagt. Denne virkelighetsbeskrivelsen kjenner vi oss overhodet ikke igjen i, skriver Trude Tinnlund, LO-sekretær, og Steinar Krogstad, nestleder i Fellesforbundet.

trude tinnlund lo 22steinar krogstad 2020– Våre tillitsvalgte har fortsatt hendene fulle av saker hvor leiearbeidere sliter med manglende arbeidsplaner, har for lave stillingsprosenter, ikke får overtidsbetaling også videre.

–Ørjasæter bommer på hva som er hovedformålet med det nye regelverket; nemlig å styrke grunnbemanningen og å sikre faste og hele stillinger i produksjonsbedriftene, skriver Tinnlund og Krogstad i dette tilsvaret til Elin Ørjasæter.

Les hele tilsvaret: Denne virkelighetsbeskrivelsen kjenner vi oss overhodet ikke igjen i (Nettavisen, 03.04.22)

Les innlegget fra Elin Ørjasæter: Som å denge bikkja etter at den endelig har begynt å oppføre seg pent (Nettavisen, 26.03.22)

 
Nyhet