Skip to main content
 

– Arbeiderpartiet sitter ikke i en regjering som ikke legger EØS-avtalen til grunn

  • 01. januar 2021

En vanlig kritikk av EØS-avtalen er at fri bevegelse av arbeidskraft på tvers av landegrensene i EØS legger til rette for sosial dumping. Men Ap-leder Jonas Gahr Støre er overbevist om at det lar seg gjøre å rydde opp i arbeidslivet og ta vare på EØS samtidig. – EØS-avtalen ligger til grunn for Arbeiderpartiet i regjering. Punktum. Ferdig snakka. Det sier Støre.

Han kan dermed berolige NHO-sjef Ole Erik Almlid, som i et intervju med NTB uttrykker bekymring for hvilken vei EØS-debatten vil ta hvis Senterpartiet, SV og Rødt får mer innflytelse etter valget.

Senterpartiet, SV og Rødt har alle programfestet at de vil si opp EØS-avtalen. Samtidig har Fellesforbundet gått inn for å utrede alternativer til EØS-avtalen. Støre syns ikke kravet om en EØS-utredning er noe å bekymre seg for.

– Jeg har et avslappet forhold til det. Vi ser ikke behov for å bruke tid og krefter på den type utredninger der Norge er i dag. Men jeg har aldri vært skremt av folk som ønsker mer kunnskap, sier Ap-lederen til NTB.

Les hele saken: Støre gir EØS-garanti (Dagsavisen / NTB, 01.01.21)

 
Nyhet