FriFagbevegelse, 28.02.21

Fra i morgen vil dagpendlere fra Sverige og Finland igjen kunne komme på jobb i Norge under et strengt test- og kontrollregime, opplyser regjeringen. En lenge planlagt fanemarkering på den gamle brua på Svinesund i morgen ettermiddag vil likevel gå som planlagt.

ABCNyheter, 28.02.21

Mandag 1. mars er en spennende dag for diskusjonen om norsk suverenitet i EØS-avtalen. Da avsier Høyesterett sin Acer-dom. Og bakom venter jernbanepakka, skriver politisk kommentator Thomas Vermes.

Utrop, 28.02.21

Strammere statsinntekter og færre som jobber i de neste tiårene, er faktorer som bør mane frem nye løsninger om arbeidsinnvandring. – For å bevare økonomien må staten lykkes i rekruttering av arbeidsinnvandring, mener Claudio Castello.

NRK Troms og Finnmark, 27.02.21

Rødt fremmer forslag i Stortinget får å endre NIS-regelverket etter hurtigruten avsløring. Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil ha ei endring i loven som har sørga for at Hurtigruten kan seile langs norskekysten med lavtlønna utenlandsk mannskap. Men Nærings- og fiskeridepartementet mener det ikke er nødvendig.

ABC Nyheter / NTB, 27.02.21

Med de strenge innreisereglene regjeringen innførte 29. januar, er det usikkert om produsenter av grønnsaker, frukt og bær – såkalte grøntprodusenter – vil få på plass tilstrekkelig arbeidskraft i tide. I en undersøkelse gjennomført av Norges Bondelag svarer én av fire norske bønder at de planlegger redusert produksjon i år på grunn av mangel på arbeidskraft.

Regjeringen, 26.02.21

– Regjeringen har nå fått på plass en ordning basert på smittevernfaglige råd som gjør det mulig for dagpendlere fra Sverige og Finland å komme på jobb i Norge. Dette er gode nyheter for de som pendler, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen.

FriFagbevegelse / NTB, 26.02.21

29. januar stengte regjeringen grensene for utlendinger som ikke er bosatt i Norge. Dermed ble det full stopp i normale arbeidsreiser for utlendinger til landet. Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier det antakeligvis ikke vil bli vanlige arbeidsreiser til Norge før etter sommeren.

FriFagbevegelse, 26.02.21

Ryszard Jankowski (44) har jobba i Norge sidan 2008. Då regjeringa korona-stengde grensene natt til 29. januar, stod han plutseleg utan inntekt i jobben som målar og sandblåsar i ISO-bedrifta Solidenergy AS. Blodig urettferdig at arbeidspendlarar blir ståande utan inntekt, meiner Fellesforbundet, og ber regjeringa ta ansvar.

NHO Transport, 26.02.21

Samferdselsminister Knut Arild Hareide skriver at Samferdselsdepartementet vurderer å tolke kabotasjereglene for turbuss på samme måte som danskene. Dette fremgår i et skriftlig svar på spørsmål fra Stortingsrepresentant Øystein Langholm Hansen fra Arbeiderpartiet.

NRK, 26.02.21

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) advarer om at Norge kan være stengt for arbeidsinnvandring til over sommeren. Det kan få alvorlige følger for næringslivet, mener NHO. Norsk Industri mener debatten nå vil stå om hvorvidt man skal lette på tiltakene i serveringsbransjen eller for bransjer som er avhengige av arbeidsinnvandrere.

Total items found: 152

Hvor vi er

Besøksadresse: Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Tlf: (+ 47) 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten

Copyright © 2021 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli, programmering: Ørnulf Bratlie