Yrkessjåfører over grensen slipper koronatest, men må registrere seg på forhånd

  • 28. november 2021

Fra 26. november gjelder nye og strengere regler for grensepassering. Norske og utenlandske yrkessjåfører som utfører vare- eller passasjertransport på vei inn i Norge må registrere innreisen på forhånd – og kunne fremvise kvittering ved kontroll. Men i motsetning til øvrige reisende trenger ikke yrkessjåfører fersk negativ koronatest.

Samferdselsdepartementet opplyser følgende om de nye reglene:

Fra og med i dag, 26. november har regjeringen gjeninført krav om negativ test før innreise og utvide dagens krav om testing og innreiseregistrering ved innreise til Norge.

Personer som gjennomfører ervervsmessig gods- og persontransport mot vederlag, eller som er på vei til eller fra slikt oppdrag, skal unntas fra kravet om gjennomført test før ankomst Norge.

 ...  alle innreisende (...) skal registrere seg i innreiseregistreringssystemet, også yrkessjåfører, og gjelder for både norske og utenlandske borgere. Innreiseregistreringsskjemaet finnes her: https://reg.entrynorway.no/

Les hele saken: Nye regler for innreise til Norge – krav om innreiseregistrering før ankomst til Norge (Lastebil, 28.11.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet

Besøk oss

Borggata 2B,
Grønland, Oslo.
Kart

Fafo Østforum

Prosjektleder og web-redaktør:
Anne Mette Ødegård

Prosjektmedarbeidere:
Alf Tore Bergsli, Johanne Stenseth Huseby og Tina Østberg

Kontakt redaksjonen: Epost

logo fafo 194x64

Postboks 2947 Tøyen, 0608 Oslo
Telefon: 22 08 86 00
Daglig leder: Tone Fløtten


Copyright © 2023 fafooestforum.no | Design: Alf Tore Bergsli | Programmering: Ørnulf Bratlie