Skip to main content
 

Wizz Air skroter innenrikssatsingen i Norge

29. mai 2021

Det ungarske flyselskapet avvikler flytrafikken innenlands i Norge fra 14. juni, men opprettholder tilbudet med flyreiser utenlands.

– Beslutningen baserer seg på finansielle og kommersielle vurderinger. Selskapet flytter kapasitet til andre markeder, skriver kommunikasjonsdirektør Andras Rado i en e-post til E24.

Wizz Air startet opp med innenlandsflyvninger i Norge i november i fjor.

Etableringen har vært omstridt, blant annet på grunn av selskapets skepsis til fagforeninger.

Konflikten rundt fagforeninger kulminerte i at flere kommuner, fylkeskommuner og statseide Statnett ble varslet om søksmål fra Wizz Air etter det selskapet har ment er «ulovlig boikott». Saken mot Agder fylkeskommune skal etter planen opp i august. Det er ikke kjent hvorvidt flyselskapets uttrekning fra det norske markedet vil påvirke dette.

Den plutselige stansen kommer bare en drøy uke etter at Wizz Air-sjef Jozsef Varadi fortalte E24/iTromsø om møter med flere norske statsråder.

På møtet la Varadi frem planer om at Wizz Air vil tredoble flytrafikken til, fra, og i Norge fra to millioner passasjerer i 2019 til over seks millioner passasjerer i 2023.

Les hele saken: Wizz Air skroter innenrikssatsingen i Norge (E24, 28.05.21)

Les også saken: Handel og Kontors nestleder: – Vi er glade for at et fagforeningsfiendtlig flyselskap som Wizz Air trekker seg ut av Norge (FriFagbevegelse, 31.05.21)

 
Nyhet