Skip to main content
 

Vil gjøre Norge mer attraktivt for utenlandske arbeidstakere

28. august 2023

Landets største næringsforeninger ber om en nasjonal mal for å gjøre Norge mer attraktivt for utenlandske arbeidstakere. I dag bruker hver enkelt kommune og region mye ressurser på å lage egne strategier og tiltak.

Bedriftsundersøkelsen 2023 viser til stor mangel på arbeidskraft i Norge. I Trøndelag er underskuddet på 5400 ansatte sett i sammenheng med næringslivets og det offentliges behov.

De utenlandske arbeidstakerne er blitt færre. Det skyldes i stor grad bedre arbeidsmarked og betingelser i arbeidstakernes hjemland, men også den svake norske krona.

Landets største næringsforeninger har derfor gått sammen om å kreve en nasjonal mal med strategier og styrker for å gjøre Norge mer attraktivt for utenlandske arbeidstakere.

Tematikken ble diskutert i en arbeidskraftdebatt under årets Arendalsuke, hvor Christian Haugen, næringsutvikler i NiT presenterte prosjektet WorkinTrondheim. Prosjektet har som formål å bli en plattform for offentlig og privat samarbeid om å styrke Trondheimsregionens posisjon som karrieredestinasjon.

Nyhet