Skip to main content
 

Veidekke skjerper reglene for sjåfører fra utlandet – er unntatt regler for karantene og test

26. januar 2021

Langtransportsjåfører er unntatt krav om testing før ankomst, ved grensepassering og slipper karantene i arbeidstiden. Nå skjerper Veidekke kravene når de får levering på byggeplassene.

I Covid-19-forskriften går det frem at myndighetene har unntatt langtransportsjåfører som kommer fra utlandet testing før ankomst og ved grensepassering. Og at de er også fritatt karantene i arbeidstiden, men har karantene i fritiden i ti dager fra grensepassering. De må derimot registrere seg digitalt før de kommer til landet.

Veidekke er helt avhengig av leveransene fra utlandet, og valgte mandag å minne sine ansatte om reglene i forbindelse med disse leveransene:

«Veidekke pålegger langtransportsjåfører som leverer varer fra utlandet til våre prosjekter å holde god avstand, bruke munnbind og hansker samt overholde øvrige hygienetiltak mens de er på våre prosjekter», skrev de til sine ansatte.

Helse- og omsorgsdepartementet har en rekke begrunnelser for unntakene for langtransportsjåfører. Det vises til at FHI ikke kjenner til utbrudd hvor langtransportsjåfører har spredd smitte i Norge, og at sjåførene har trolig lite nærkontakt med andre, i stor utstrekning tilbringer de tiden "alene" på jobb. Transportbransjen er dessuten vurdert som en bransje som har en kritisk samfunnsfunksjon, og det er viktig å sikre at varer og gods til Norge ikke forhindres.

Les hele saken: Veidekke skjerper reglene for sjåfører fra utlandet – er unntatt regler for karantene og test (bygg.no, 26.01.21)

Relaterte temaer

 
Nyhet