Skip to main content
 

TØI er partner på nordisk-baltisk integrasjonsprosjekt

26. april 2021

Transportøkonomisk Institutt (TØI) er med i et nytt forskningsprosjekt skal studere hvorvidt den nordisk-baltiske integrasjonen har bidratt til å løfte økonomiene i Nord-Europa. Viktige forhold man vil se nærmere på er arbeidsmarkedsintegrasjon og migrasjon, kunnskapsoverføring og kunnskapsutvikling, utenlandske direkte investeringer og kapitalmobilitet, og vare- og tjenestehandel.

Selv om den regionaløkonomiske integrasjonen mellom Norden og Baltikum er kjent finnes det få studier som har analysert forholdet grundig og systematisk. I forskningsprosjektet LIFT, som TØI er en del av, skal forskerne undersøke nærmere hvordan og hvorvidt den regionaløkonomiske integrasjonen har bidratt til å løfte de regionale økonomiene.

Prosjektets arbeidshypotese er at den nordisk-baltiske integrasjonen i mange tilfeller har bidratt til å løfte de regionale økonomiene. TØI har hovedansvar for arbeidspakken som handler om utenlandske direkte investeringer og kapitalmobilitet, men kommer til å være involvert i samtlige deler av prosjektet.

Les hele saken: TØI er partner på nordisk-baltisk integrasjonsprosjekt (TØI, 26.04.21)

 
Nyhet