Skip to main content
 

To vikarbyråer suspenderes midlertidig etter kontraktsbrudd

25. januar 2022

Helseforetakenes egen revisjon har avdekket at to vikarbyråer ikke har utbetalt tilstrekkelig overtidstillegg til vikarer utleid til norske sykehus. Dette er et klart kontraktbrudd, og leverandørene suspenderes derfor nå midlertidig fra kontrakten.

Revisjonen er en del av de strenge kontrollrutinene norske sykehus har for å sikre at innleide vikarer har samme lønns- og arbeidsvilkår, i tråd med likebehandlingsprinsippet, som for egne medarbeidere. Spesialisthelsetjenesten har inngått nasjonale rammeavtaler for sykepleiervikarer, og det er leverandører på denne avtalen som nå har blitt kontrollert gjennom en revisjon. Det ble avdekket alvorlige kontraktsbrudd hos to av seks kontrollerte vikarbyråer. De alvorlige funnene var blant annet at sykepleiervikarer ikke har fått riktig overtidsbetaling.

– Det er et klart kontraktsbrudd, og er også et brudd på arbeidsmiljøloven, særlig likebehandlingsprinsippet. Leverandørene er derfor midlertidig suspendert fra kontrakten. Vi krever nå at de etterbetaler det vikarene har hatt krav på, og at de bedrer sine rutiner for å hindre lignende avtalebrudd i fremtiden. Det er gitt en måneds frist for å rette opp, sier Hilde Brit Christiansen, leder for den nasjonale styringsgruppen for vikaranskaffelser.

Les hele pressemeldingen: To vikarbyråer suspenderes midlertidig etter kontraktsbrudd (Hele Vest / NTB, 25.01.22)

Les også:

Helseforetakene suspenderer to vikarbyråer – ikke betalt nok overtidstillegg (VG, 25.01.22)
Uhemmet vikarbruk (Dagbladet, leder, 27.01.22)

 
Nyhet