Skip to main content
 

SVs nye forslag mot a-krim

24. mai 2023

Det har kommet rekordmange saker om mulig lønnstyveri hittil i år. SV-politiker og leder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Freddy André Øvstegård reagerer. 1. juni skal et nytt forslag opp i Stortinget.

Lønnstyveri kom inn i straffeloven i fjor, men ingen saker har havnet i domstolen enda. Ingen arbeidsgiver er dømt for lønnstyveri etter de nye lovbestemmelsene.

– SV har sikra flertall for noen nye tiltak som skal styrke arbeidet mot arbeidslivskriminalitet. Det er en samlet komité som står bak, forteller komitéleder Øvstegård.

For det første, bes regjeringen om å sørge for at a-krimsentrene prioriterer operative kontroller, sanksjonering og etterforskning.

For det andre, bes regjeringen om å sørge for at a-krimsentrene har en plan for samarbeidet med ikke-statlige aktører som er tett på ofrene for a-krim. 

I komiteen ønsker et mindretall av Høyre, FrP og Rødt andre tiltak. Blant annet en samlet strategi mot a-krim på tvers av samtlige relevante departement, hvor også økokrim inngår. 

Nyhet