Skip to main content
 

Sparer 6 millioner på å flagge ut

  • 06. desember 2017

Næringsminister Monica Mæland vil la Color Line ansette utenlandske sjøfolk for å hindre utflagging til Danmark. Men selskapet vinner lite på å gjøre alvor av flytteplanene, viser en rapport som Samfunnsøkonomisk analyse har utarbeidet for Norsk Sjømannsforbund (NSF).

logo norsk sjomannsforbundColor Line har truet med å flytte til Danmark dersom selskapet ikke får ansette billigere mannskap. Color Line har vist til at de taper 154 millioner kroner i året på å bli værende i Norge på grunn av høye norske lønninger. Men rapporten fra Samfunnsøkonomisk analyse viser at med dagens valutakurs sitter selskapet igjen med skarve 6,6 millioner kroner ekstra i året ved å flytte til Danmark. – Dette beviser at Color Line, et rederi som går med 500 millioner kroner i overskudd, ikke har økonomisk grunnlag for å bytte ut norske sjøfolk med utenlandske, sier leder Johnny Hansen i NSF. Les hele artikkelen (Dagsavisen, 06.12.17)

 

Se også nyhetssaken Kan spare kun 6 millioner på å flagge ut (Samfunnsøkonomisk analyse, 06.12.17) som omhandler rapporten "Beregninger av lønnskostnader ved registrering i NOR versus DIS"

 

 
Nyhet