Skip to main content
 

Rekrutteringsseminar: Sjåførmangel i store og små transportbedrifter

07. oktober 2021

– Transportbehovet vil øke år for år, det samme gjelder behover for sjåfører. Lønningene i andre land stiger, noen som gjøre det mindre attraktivt for utenlandske sjåfører å komme til Norge for å jobbe, sa Geir A. Mo, adm.dir i Norges Lastebileier-Forbund på forbundets rekrutteringsseminar.

Ferske tall NLF har fått frem viser behov for ti tusen nye sjåfører de neste åtte-ti årene. Rekrutteringsproblemene har mange fasetter og arter seg forskjellig for de ulike aktørene i bransjen. Derfor har NLF bestemt seg for å opprette en faggruppe som skal bestå av et bredt utvalg av medlemmer som brenner for rekruttering til bransjen. Seminaret var startskuddet for en rekke aktiviteter som tar for seg rekruttering til transportbransjen denne høsten.

Flere transportselskap presenterte også sitt syn på situasjonen de står i. Vidar Sand i C.P. Sand AS brenner for lærlingene, og oppfordret andre transportselskap til å ta godt vare på disse.

– Lærlingene er en viktig investering i fremtiden, understreket han.

Konsernsjef i Nor-Log, Lars Arne Brøttum, kunne fortelle at de til enhver tid var på jakt etter sjåfører, og biler som i perioder sto og om oppdrag de måtte si nei til på grunn av manglende kapasitet.

– Vi kunne ansatt 40-50 sjåfører i morgen, men de finnes ikke, sa han.

Les hele saken: NLFs rekrutteringsseminar – Alle må gjøre en innsats for å snu trenden (Lastebil.no, 07.10.21)

 
Nyhet