Skip to main content
 

SAS har leid inn latvisk flyselskap. SAS-piloter reagerer på valget

  • 07. mai 2023

For å ta unna trafikktoppen i sommer, har SAS hyret inn et utenlandsk flyselskap, som gjentatte ganger har fått kritikk. Nå frykter pilotene nok en trøblete sommer.

SAS har leid inn åtte fly fra det latviske flyselskapet Smart Lynx Airlines sitt datterselskap i Estland.

Flyene vil være bemannet med 240 piloter og kabinansatte fra det baltiske selskapet, og skal i hovedsak operere ruter fra Sverige til feriedestinasjoner i utlandet. Smart Lynx vil også operere enkelte ruter fra Sverige til Norge.

European Cockpit Association har gjennomført en undersøkelse som tar for seg arbeidsforholdene blant piloter i alle europeiske flyselskaper. Her ble Smart Lynx vurdert som verst i klassen av pilotene selv for knappe to år siden.

Pressesjef i SAS, Tonje Sund, sier at selskapet «ikke uten videre er enige i den kritikken» som framkommer.

– Vi leier inn Smart Lynx som leverandør i en overgangsperiode, da våre eksisterende partnere ikke hadde kapasitet eller riktig flytype til å levere på disse behovene i sommersesongen. Vi har et ekstraordinært behov nå når vi er på vei opp i luften igjen etter pandemien, og vi løser det ved å leie inn flere eksterne leverandører i en overgangsperiode mens vi trener og rekrutterer flere crew til SAS.

Nyhet