Skip to main content
 

Regjeringen snur: Utenlandske oljearbeidere fra Storbritannia trenger ikke oppholde seg på offentlig karantenehotell

14. mai 2021

Når oljearbeidere fra Storbritannia skal jobbe på norsk sokkel, slipper de å gjennomføre karantene på offentlig karantenehotell.

– Reisende fra Storbritannia likebehandles nå med reisende fra EØS/Schengen når det gjelder karantenehotell, men vil imidlertid fortsatt behandles som tredjeland etter regelverket for innreiserestriksjoner, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland, Høyre, i en pressemelding.

Tidligere denne uken sendte Industri Energi og Rederiforbundet et brev til myndighetene og ba om møte med helseminister Bent Høie etter
regelendringer som kom forrige helg.

Denne regelendringer påla folk som har oppholdt seg utenfor EØS/Schengen å gjennomføre karantene på offentlig karantenehotell. 

Spesielt rammet denne regelen oljearbeidere fra Storbritannia som arbeider på norsk sokkel. Noen av disse oljearbeiderne har det siste året gjerne oppholdt seg i over 100 døgn totalt i karantene. 

Brevet var knapt kommet fram før regjeringen meldte onsdag kveld om at reisende som har vært i Storbritannia etter klokken 12.00 torsdag den 13. mai nå skal ha de samme karantenereglene som reisende fra EØS/Schengen og ikke falle inn under reglene for andre land utenfor EØS/Schengen.

I praksis betyr dette at oljearbeidere som kommer fra Storbritannia kan gjennomføre karanteneopphold ved ankomst for eksempel på et tilpasset karantenehotell, i eget hjem eller karanteneleiligheter som bedriften har skaffet.

Les hele saken: Fornøyde oljearbeidere: Regjeringen snur og endrer karantenereglene (E24, 14.05.21)

Se også sakene: 

– Jeg er fornøyd med at regjeringen reagerte så raskt på vår henvendelse, sier Lill-Heidi Bakkerud, nestleder i Industri Energi. (Industri Energi, 13.05.21)

Industri Energi og Norges Rederiforbund (NR) reagerer sterkt på skjerpede karanteneregler (Industri Energi, 12.05.21)

 

Relaterte temaer

 
Nyhet