Skip to main content
 

Revidert nasjonalbudsjett kritiseres for manglende satsing mot a-krim

  • 16. mai 2018

Både arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene kritiserer regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett for manglende styrking av innsatsen motarbeidslivskriminalitet og sosial dumping. Fafo Østforum har samlet et knippe av reaksjonene på regjeringens budsjettforslag.

Tirsdag 15. mai la regjeringen fram sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett. Blant forslagene er en ny skatteordning for utelandske arbeidstakere på korttidsopphold og en styrking av informasjons- og veiledningstiltak overfor innvandrere. Samtidig får regjeringen kritikk for mangel på nye tiltak mot arbeidslivskriminalitet. 

Mer om budsjettforslaget

– Regjeringen senker skattene, styrker velferden, trygger nasjonens sikkerhet og bidrar til at det kan skapes flere lønnsomme arbeidsplasser, står det å lese i regjeringens pressemelding.

Les hele pressemeldingen

Reaksjoner

LO: Dette mener LO regjeringen burde gjort i revidert nasjonalbudsjett (FriFagbevegelse, 16.05.18)

BNL: Få opp tempo mot arbeidslivkriminalitet (Bygg.no, 15.05.18)

EL og IT Forbundet: Bra på IT, dårlig på arbeidsliv (EL og IT Forbundet, 15.05.18)

Caritas Norge: – En økning på 4 millioner til informasjonstiltak for innvandrere vil utgjøre et betydelig løft (MyNewsdesk 15.05.18)

Rødt: – Et skatteinsentiv for utenlandske arbeidstakere på kort opphold vil fremme å bruke utenlandske bemanningsbyråer (FriFagbevegelse, 15.05.18)

 
Nyhet