Skip to main content
 

Kommentar om eksport av norsk overgangsstønad: – Nå kommer jammen enda en NAV-skandale i EØS

25. september 2022

– Det går skikkelig galt når EØS-politikere legger Norge under andre lands lover – uten å sette seg inn i hva de innebærer. Det gir ESA en ny påminnelse om nå, skriver politisk kommentator Thomas Vermes.

Utdrag fra kommentaren:

Mens regjering, Storting og rettsvesen sliter med å rydde opp etter trygdeskandalen i NAV, ramler flere skjeletter ut av EØS-skapet.

Nå begynner ESA å borre også i sakene om eksport av overgangsstønad. ESA kan også komme til å rote borti andre trygdesaker og helsetjenester i utlandet.

Grunnen til at alt dette oppsto, var jo at det norske Stortinget ikke ønsket eksport av alskens trygdeytelser. De ville at trygdemottakerne skulle holde seg «ved teltene», begrunnet med at de skulle være disponible for rehabiliterings- og andre opplegg.

Er ikke den største skandalen at EØS har kriminalisert norske lovgivere fordi de utstedte de lovene de selv ønsket i Norge? Riktignok la stortingsflertallet selv opp til det. Men med bind for øynene.

Les hele kommentaren: Kommentar om eksport av norsk overgangsstønad: – Nå kommer jammen enda en NAV-skandale i EØS (ABC Nyheter, 25.09.22)

 
Nyhet