Skip to main content
 

Kommentar: – NHO skyver polske arbeidsfolk foran seg i en PR-kampanje

15. januar 2023

– Er det slik at polske arbeidere nå mister jobben fordi bygningsarbeidere ikke lenger kan leies inn? Slik kan det se ut for dem som bare hører på arbeidsgiverne i NHO service og handel, skriver Frode Rønning, redaktør i FriFagbevegelse.

Utdrag fra kommentaren:

Bakgrunnen for saken er at byggebransjen i flere fylker rundt Oslofjorden ikke lenger kan leie inn bygningsarbeidere fra bemanningsfirma etter 1. april.

Dette er bare én av flere politiske innstramminger som skal redusere bruken av firmaer som ikke produserer noen varer eller tjenester, men bare selger arbeidskraft.

Mange av entreprenørene i byggebransjen tar det helt fint og gjør det enkelt: De ansetter nå folk fast i stedet for å leie dem inn på korte avtaler.

NHO Service og Handel er nå bekymret for dem som nå jobber i bemanningsfirma, og som etter 1. april ikke lenger kan leies inn til byggeplassene.

Byggebransjen i Norge består fortsatt. Det nye er at mange entreprenører blir nødt til å ansatte i egen bedrift i stedet for å leie inn arbeidskraft.

Det er lett å skjønne uroen til enkelte av dem som jobber i bemanningsbransjen, men innstrammingen vil uansett gi et mye tryggere arbeidsliv for folk flest som jobber i Norge. Og vi må ikke glemme: Byggeplassene er der fortsatt, så alle kan søke seg jobber i de regulære selskapene.

Nyhet