Skip to main content
 

Kabotasje: Kan bli politisk flertall for å begrense utenlandske turbusser i Norge

08. september 2021

Høyre vurderer å følge Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti i å etablere nye regler som vil redusere antallet utenlandske turbusser i Norge betraktelig. Det viser en rundspørring Magasinet for fagorganiserte har gjort til de politiske partiene omkring problemene med utenlandske turbusser i Norge.

Med de nåværende reglene kan utenlandske turbussoperatører kjøre turister mellom destinasjoner og severdigheter internt i Norge på midlertidig basis. Det kan de gjøre uten å registrere seg som norske selskaper.

Kjøringen kalles kabotasjekjøring, og utfordringen er at midlertidigheten ikke er definert. Resultatet er at de utenlandske turbussene kommer til Norge på våren og kjører til langt utpå høsten.

I Danmark har man siden 2019 hatt nasjonale regler som sier at de utenlandske turbussene kan kjøre internt i landet i sju dager på rad.

Selv om EU nylig ga Danmark beskjed om å avvikle sin nasjonale ordning, mener både Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti at Norge også må utfordre EU ved å innføre lignende regler.

Les hele saken: Kabotasje: Kan bli politisk flertall for å begrense utenlandske turbusser i Norge (FriFagbevegelse, 02.09.21)

 
Nyhet