Skip to main content
 

Jonas Bals får Oslo Arbeidersamfunns forskningspris

01. mars 2022

Eilert Sundt-prisen går i 2022 til forfatter og rådgiver i LO, Jonas Bals. Han begynte å skrive samtidig med at han ble fagorganisert. Temaene har ofte vært hentet fra den daglige donten på byggeplasser og fra møter med folk i arbeidslivet. Han skriver om sosial dumping, bemanningsselskaper og løsarbeid. Og artikler mot rasisme og fascisme, som alltid har vært viktig for arbeiderbevegelsen.

Eilert Sundt grunnla Oslo Arbeidersamfunn i 1864, og siden 100-årsjubileet i 1964 har Arbeiderpartiets mest tradisjonsrike partilag delt ut prisen til «forskere hvis vitenskapelige arbeider er av særlig relevans for arbeiderbevegelsen. Enten i inn- eller utland».

Prisen for 2022, som tildeles av styret i Oslo Arbeidersamfunn, går til en utradisjonell og verdig vinner, forteller styremedlem og ansvarlig for Eilert Sundt-prisen, Kjetil Staalesen,

– Bals er ikke «forsker» i ordets tradisjonelle betydning, men har likevel over lang tid skrevet artikler og bøker som på en svært grundig måte belyser og problematiserer temaer som er av særlig relevans for arbeiderbevegelsen. Det siste er jo også grunnlaget for prisen, sier  Staalesen.

Prisen er på 30.000 kroner og et kunstnerisk diplom og deles ut på et åpent møte på Samfunnshuset på høsten, der vinneren holder sitt prisforedrag.

Les hele saken: Jonas Bals får Oslo Arbeidersamfunns forskningspris (FriFagbevegelse, 01.03.22)

 
Nyhet