Skip to main content
 

Foreslår å gjøre allmenngjøringsloven gjeldende på Svalbard

18. desember 2020

– Innenfor arbeidslivet på Svalbard har det kommet til et større innslag av ad hoc- og sesongsbaserte aktører. Det er også et betydelig antall utenlandske arbeidstakere på Svalbard. Allmenngjøringsloven og ferieloven er viktige verktøy for å sikre et seriøst og velfungerende arbeidsliv, skriver arbeids- og sosialdepartementet når de nå sender på høring et forslag til å gjøre allmenngjøringsloven og ferieloven gjeldende på Svalbard.

Utdrag fra høringsbrevet:

Allmenngjøringsloven og ferieloven er viktige verktøy for å sikre et seriøst og velfungerende arbeidsliv. Arbeidsmiljøloven gjelder i dag på Svalbard. Spørsmålet om flere lover på arbeidslivsfeltet burde gjøres gjeldende, er omtalt i regjeringens næringsstrategi for Svalbard. I strategien vises det til at samfunnet på Svalbard har gjennomgått betydelige endringer de siste årene. Samfunnet i Longyearbyen ligner nå i stadig større grad på samfunnet på fastlandet. Innenfor arbeidslivet på Svalbard har det kommet til et større innslag av ad hoc- og sesongsbaserte aktører. Det er også et betydelig antall utenlandske arbeidstakere på Svalbard.

Anvendelse av allmenngjøringsloven og ferieloven på Svalbard vil etter departementets vurdering medføre at flere ansatte på Svalbard sikres visse grunnvilkår. Dette vil både styrke den enkeltes rettigheter i arbeidslivet og gi grunnlag for et velfungerende og seriøst arbeidsliv med konkurranse på like vilkår.

Høringfristen er 18. mars 2021.

Høringsdokumentene finner du her: Høring - forslag om å gjøre allmenngjøringsloven og ferieloven gjeldende på Svalbard (Arbeids- og sosialdepartementet, 18.12.20)

 
Nyhet