Skip to main content
 

Behov for flere arbeidere: – Byråkratiet hindrer utenlandske søkere

06. juli 2023

Mo i Rana trenger flere arbeidere, og forventer et storinnrykk av utenlandske arbeidstakere i løpet av de neste syv årene. De må gjennom en lang søknadsprosess.

De siste årene har befolkningsutviklingen i Nord-Norge vært preget av en negativ trend. Fraflyttingen er stor, og spesielt unge mennesker ønsker seg vekk.

Den internasjonale interessen for nordområdene, knyttet til naturressurser, transport, turisme og forsvar er derimot stor. Det krever at det bor folk der.

Å flytte til Norge krever imidlertid flere runder med registreringer, dokumentasjon og byråkrati. Mange synes prosessen er lang og kronglete.

I forbindelse med den mulige store tilkomsten, har kommunens næringsetat, Rana Utvikling (RU) fått i oppdrag å bidra til at både næringslivet og samfunnet skal bli klare for å ta imot alle som kommer.

RU samarbeider med prosjektet Ny i Nordland, som jobber mot fraflyttingen i hele fylket.

RUs største pågående prosjekt er VekstMObilisering, som skal tilrettelegge tjenester og tilbud, gi relevant informasjon til nye innbyggere, og bruke mulighetene som skapes til å utvikle byen.

Nyhet