Nyheter

Siden oppdateres daglig. Klikk på forstørrelsesglasset til høyre over hovedmenyen over for å søke etter bestemte emner eller søkeord.

NHO Transport støtter fortsatt allmenngjøring

(NHO Transport, 24.09.18)

– NHO Transport har hele tiden støttet allmenngjøringen. Foreningens samfunnsansvar tilsier at man ikke kan tillate at utenlandske sjåfører tilbys uakseptable lønns- og arbeidsvilkår under lengre jobbperioder i Norge. I tillegg fører lave lønninger til en uheldig konkurransevridning mellom utenlandske og norske transportører, sier adm.dir  i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Tillitsvalgte: – Regjeringen setter tusenvis av arbeidsplasser i sjøfarten i fare

(FriFagbevegelse, 24.09.18)

Hovedtillitsvalgt Ronny Øksnes og hans kolleger i Color Line får støtte fra hele Nord-Europa i kampen mot utflagging. – Det er ikke bare arbeidsplassen til 700 norske sjøfolk som står på spill i denne saken. Hvis regjeringen fullfører utflaggingen får det konsekvenser for tusenvis av arbeidsplasser i hele Norden og hele Østersjøen, sier Øksnes.

 

 

Danmark: Prøveordning med ID-kort på byggeplasser

(3F, 07.09.18)

De neste to år skal det vises gyldig adgangskort for å få adgang til store byggeplasser i Københavns kommune. ID-ordningen er et ledd i kampen mod sosial dumping. Fagbevegelsen 3F håper ordningen blir permanent, og at andre kommuner vil følge efter.

Se også: Nå innfører også Horsens kommune innfører også ID-kontroll på byggeplasser (3F, 11.09.18)

3.okt: Akrim i varehandelen

(Virke, 24.09.18)

Prosjektet «Forebygging av arbeidsmarkedskriminalitet (Akrim) i varehandelen» har undersøkt omfang av opplevd Akrim og kunnskapen om temaet i varehandelen i dag. Undersøkelsen presenteres på et frokostmøte som arrangeres av Fellestiltakene LO – Virke, HK I Norge og Virke, onsdag 3. oktober, kl 08.30-11.00 i Oslo. Program og påmelding

– Norske selskaper og arbeidsgivere tilsidesetter arbeidssøkere med opprinnelse fra Øst-Europa med akademisk utdannelse

(FriFagbevegelse, 24.09.18)

– Høyt utdannede fra Øst-Europa er ikke populære i akademia. Vi blir generalisert. Ordet Øst-Europa er negativt ladet, har dårlig omdømme og det lages stereotypier om østeuropeere, mener geolog og geofysiker Paul Olkowski-Malon, som de siste tre årene har søkt over 2500 jobber.

7. nov: Anskaffelseskonferansen 2018

(Difi, 24.09.18)

Anskaffelseskonferansen er møteplassen for ledere og ansatte som jobber med offentlige anskaffelser, både i det offentlige og i det private. Årets konferanse har tittelen "Anskaffelser får omstillinger til å skje", og arrangeres i regi av Difi i Oslo, 7. november. Program og påmelding

Kommentar: Farlig høyt spill om EØS

(Siste.no / ANB, 23.09.18)

– Når det kommer regelverk fra EU som gjør arbeidsvilkår for norske arbeidsfolk dårligere, så skal vi være åpne for å si nei, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Lederen i Arbeiderpartiets arbeidslivsutvalg, Arild Grande, åpner for at Ap kan sette ned foten for EUs nye arbeidsmarkedsbyrå. Ap-ledelsen synes å legge opp til et farlig høyt spill overfor EU. Alternativt er det et frieri overfor de EØS-kritiske, for ikke å si negative, røstene i partiet og ikke minst i fagbevegelsen. Da blir det mer et spill for galleriet, skriver Kjell Werner, ansvarlig redaktør ANB

Industrieventyr i Alta er avhengig av polske arbeidere

(Altaposten, 23.09.18)

Betongvarefabrikken Jaro AS har 45 fast ansatte og vil bli 50, men må likevel leie inn 18 for å ta unna alle ordrene. De jobber for å rekruttere lokalt, men fortsatt er de helt avhengige av polske arbeidere. – Å finne fagfolk lokalt er vanskelig, forteller daglig leder Olav Jørgensen.

Sveits og EU: Strid om fri bevegelse av arbeidskraft

(ABC Nyheter, 22.09.18)

EU forlanger at Sveits skal fjerne tiltak mot sosial dumping ved arbeidskraft fra EU. Dermed står avgjørende forhandlinger om en overordnet avtale mellom EU og Sveits i fare.

Bedre lønn, men fortsatt utfordringer i renholdsbransjen

(Norsk Arbeidsmandsforbund, 19.09.18)

– Jeg opplever hardere konkurranse og at arbeidsvilkårene er under press, sa Trine Wiig Hagen, tillitsvalgt i AB Solutions AS og leder for lokalavdelingen Oslo/Akershus i Norsk Arbeidsmandsforbund, da hun deltok på Fafo Østforum seminaret der rapporten "Renholdsbransjen sett nedenfra" ble presentert og diskutert.

Debatt om arbeidslivets skyggesider

(NRK, 19.09.18)

Ap mener vi er på vei mot et løsarbeidersamfunn. Arbeids- og sosialministeren mener Ap skyter spurv med kanoner. Strømmestiftelsen bekymres av at den ansvarlige ministeren går i kjelleren av å høre om utfordringer i arbeidslivet. Les debattinnleggene her

Leder: – Vi trenger en solidarisk vending i europapolitikken

(Dagbladet, 19.09.18)

Når EU kommer venstresida i møte i arbeidspolitikken - hvorfor rykker Arbeiderpartiet fra? spør Dagbladet på lederplass. Utgangspunktet er at Sp, SV og Ap frykter at EUs planlagte arbeidsmarkedsbyrå skal frata nasjonen selvråderetten over arbeidslivspolitikken.