Skip to main content
 

Vladyslav ble fast ansatt etter å ha vært i Norge i under ett år

09. april 2024

Vladyslav Levchenko kom som flyktning fra Ukraina til Norge i 2022, og fikk jobb etter å ha deltatt på en jobbmesse i Tønsberg i mars 2023. Han håper flere tar samme sjanse som han gjorde.

Levchenko hadde ikke vært i landet i mer enn et halvt år, da han i mars 2023 oppsøkte en jobbmesse på Støperiet i Tønsberg. Der delte han ut CV-en sin, og ble først ansatt på arbeidstrening, og deretter fast ansatt hos bedriften Gårdsand.

HR-leder ved Gårdsand Ann Kristin Fiskum Kjær, forteller at de ble imponerte da Levchenko kom opp til dem på Støperiet i fjor.

Kjær forteller at for bedriften er det ikke viktig at man kan norsk flytende, men at man har en vilje og en motivasjon til å jobbe. Hun håper 25-åringen er en inspirasjon for andre i samme situasjon.

Levchenko tror at det kan være flere grunner til hvorfor mange innvandrere ikke prøver å skaffe seg en jobb.

– Jeg tenker at mange flyktninger kanskje ikke kommer på jobbmessene fordi de frykter arbeidsgiverne, og at de tror de ikke passer til noen av arbeidsstillingene. Eller at de mangler erfaring eller ikke kan språket.

Kjær deler Levchenko sine tanker, og legger til at det er utfordrende for arbeidsgivere å rekruttere arbeidskraft i dag.

– Det er lav arbeidsledighet og lite arbeidsinnvandring sammenlignet med tidligere år. Vi som arbeidsgivere må legge til rette for å bruke den uutnytta krafta som finnes der.

Nyhet