Skip to main content
 

Overgangsordning for kvalifikasjonskrav i Sentral godkjenning forlenget til 1. juli 2020

25. mai 2018

I 2016 vedtok Kommunal- og moderniseringsdepartementet overgangsordningen for kvalifikasjonskrav for Sentral godkjenning. Overgangsordningen er nå formelt forlenget med to nye år frem til 1. juli 2020.

Mange i bygg- og anleggsnæringen har vært bekymret for hva som skjer når nåværende overgangsordning for kvalifikasjonskrav går ut 1. juli 2018. Departementet har vedtatt å forlenge overgangsordningen med to nye år, til 1. juli 2020.

Overgangsordningen gjelder kun for kvalifikasjonskravene. Det lempes ikke på seriøsitetskravene som gjelder betaling av skatt og merverdiavgift, registrering i arbeidsgiver - og arbeidstakerregisteret, obligatoriske forsikringer og lønns- og arbeidsvilkår.

Regjeringen har nettopp satt ned et ekspertutvalg som skal vurdere tiltak for å sikre god kvalitet og seriøsitet i byggenæringen. Regjeringen vil ha effektive verktøy for å bekjempe arbeidslivskriminalitet, Sentral godkjenning er ett av mange elementer som vurderes i denne sammenhengen. I påvente av dette arbeidet, er overgangsordningen forlenget.

Les hele saken (Kommunal- og moderniseringsdepartementet, 25.05.18)

 

 
Nyhet