Søk i Fafo Østforum:


Østforum logo

et møtested i regi av Fafo

 

 

Dette er Fafo Østforums arkiverte nettsider. Her ligger alt innhold fram til og med 2014.

Nettsidene blir ikke oppdatert. Nye nettsider ligger på www.fafooestforum.no

 

Fafo Østforums aktiviteter

Nyhetsbrev

Illustrasjon

Tidligere numre
Perioden
januar 2011-april 2015

Seminarer

2004-2014
Seminarprogrammene
Foredrag og lysark

Temasider

Oppdatert t.o.m april 2015

Allmenngjøring

Arbeidsinnvandring
fra tredjeland

Bulgaria og Romania

EU-domstolen:
Laval, Viking Line,
Rüffert og Luxemburg

Overgangsordningene

Solidaransvar

Statistikk

Tjenestedirektivet

 

Publikasjoner

Illustrasjon

Artikler
Notater
Landrapporter
Les mer

 

Nyttige lenker

Logo

Fafos forskning om arbeids- og bedriftsvandringer

 

Logo
Nordisk nyhetsbrev
Tidligere numre


Flere lenker finner du her

 

Du er her: Forsiden l Nyheter

 

Dette er Fafo Østforums arkiverte nettsider. Her ligger alt innhold fram til og med 2014.

Nettsidene blir ikke oppdatert. Nye nettsider ligger på www.fafooestforum.no

 

Fafo Østforum fortsetter

Line Eldring, prosjektleder i Fafo ØstforumEtter seks vellykkede år, er det klart at Fafo Østforum fortsetter med å arrangere seminarer og gi nyhetsoppdateringer om arbeids- og bedriftsvandringer til Norge.
- Temaene er fremdeles svært aktuelle og derfor er vi glade for at prosjektet ikke avsluttes nå. Det er fortsatt stor tilstrømming av arbeidskraft og tjenesteytere fra de nye medlemslandene i EU, sier prosjektleder Line Eldring, som ønsker seg flere deltakere til forumet.

Fafo Østforum ble etablert høsten 2004, med formål om å være en forskningsstøttet møteplass som skal gi kunnskap om virkningene av EU/EØS-utvidelsen. Fra 2007 ble det bestemt at også arbeidsinnvandring fra land utenfor EU, såkalte tredjeland, skulle være en del av Fafo Østforums temaområde.

Fafo Østforum seminarDet har fra høsten 2004 vært stor interesse for seminarene som er arrangert av Fafo Østforum.
- Arbeids- og bedriftsvandringene til Norge ble større enn noen kunne forutse og har hatt betydning for grunnleggende forhold i arbeidslivet, som lønn og arbeidstid. Vi har fått en bred diskusjon og mange nye tiltak mot sosial dumping. Virkningene av tilstrømmingen og tiltakene som er satt i verk er på ingen måte utdebattert. Dette er fremdeles et litt ukjent terreng, det vil si at ingen vet helt hvor vi ender, sier Line Eldring.

Fafo Østforum fortsetter nå i to nye år. Driften vil fortsette i samme hovedspor, men med færre faste seminarer. Det er nå 19 deltakere som finansierer prosjektet. Deltakerne er arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner, bedrifter og offentlige etater.

- Vi ønsker oss fortsatt flere deltakere – ikke bare på grunn av en bedre finansiering, men også fordi vi ønsker å nå bredere ut. Fafo Østforum tar opp forhold som er viktige for alle som er interessert i hvordan det norske og europeiske arbeidslivet fungerer, fortsetter Eldring.
Utgangspunktet for etableringen av Fafo Østforum var at EU/EØS-utvidelsene i 2004 og 2007 skapte nye rammebetingelser og konkurranseforhold for virksomheter, arbeidstakere og myndigheter i Norge.

- Sammensmeltingen av øst og vest i EU/EØS var en unik situasjon med veldig mye positivt i seg, selv om vi snakker mye om de negative virkningene av sosial dumping. Jeg tror også det har skapt større interesse for situasjonen i disse landene. Her hjemme har vi fått en spennende debatt om hvordan vi tar imot og behandler arbeidsinnvandrere og om tiltak og reguleringer som er nødvendige for å beholde såkalte norske vilkår, avslutter Line Eldring.

Last ned Prosjektbeskrivelse for perioden 2011-2012

 

Anne Mette Ødegård

 

Anne Mette Ødegård, Fafo Østforum, 22.12.10

 

 

 

 

Bli deltaker

Fafo-logo Pb 2947 Tøyen, 0608 Oslo. Besøksadresse: Borggata 2B [Kart]. E-post: oestforum@fafo.no. Tlf: 22088600 Faks: 22088700